HTML

Linkblog

Lobogó blog

Lobogók, zászlók, jelképek és szimbólumok a napi aktualitások tükrében.

Friss topikok

  • Jánoska12: Ha szeretnél a zászlókról színesebb dolgokat belopni a blogodba, akkor már rengeteg könyvet lehet ... (2011.05.04. 11:32) Zászlóbontás

Archívum

2010.02.16. 23:02 lumiere (törölt)

A kétéves Koszovó uniós jelképei

Két éve új állam született a háborúk sújtotta Balkán-félszigeten, ezzel Európa legfiatalabb országa lett. A helyzet azonban nem ennyire egyszerű, az új állam szuverenitását ugyanis Magyarország és az Európai Unió tagállamainak többsége elfogadta, azonban Szerbia, Oroszország, és sok más ország a mai napig nem ismeri el Koszovót önálló államként. 

Koszovó zászlaja és címere minden történelmiséget nélkülöz, az albán kétfejű sasnak nyoma sincs a szimbolikában. A "nemzeti" jelképek leginkább az Európai Unió valamint az ENSZ hatását és befolyását tükrözik. 

Boldog születésnapot, Koszovó!

srbija.blog.hu/2008/02/16/independent_kosova_uj_allam_szuletik

koszovo.egologo.transindex.ro/

 

Szólj hozzá!

Címkék: európa szerbia zászló koszovó címer balkán


A bejegyzés trackback címe:

https://lobogo.blog.hu/api/trackback/id/tr501764926

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása